Osakeyhtiön
tilintarkastus

Osakeyhtiön tilintarkastus rakentaa luottamusta ja luo pohjan talouden kehittämiselle

Osakeyhtiön tilintarkastus on paljon muutakin kuin lakisääteinen velvollisuus. Laadukas tilintarkastus parantaa markkinan, viranomaisten, rahoittajien ja muiden sidosryhmien luottamusta yrityksen talouteen. Tilintarkastusprosessi tarjoaa myös mahdollisuuden talouden kehittämiseen.

Tilintarkastaja on talouden kehittämisen kumppani

Tahdomme ymmärtää jokaisen asiakkaamme liiketoiminnan erityispiirteitä ja toimintaympäristöä. Lakisääteisen tilintarkastuksen lisäksi tarjoamme näkökulmia taloushallinnon kehittämiseen, verotuksen optimointiin ja kasvun mahdollistamiseen.

Tähtäämme aina pitkäjänteiseen yhteistyöhön, jolloin yritys saa täyden hyödyn asiantuntijuudestamme. Tilintarkastajan asiantuntemusta kannattaa hyödyntää läpi vuoden esimerkiksi verosuunnittelussa, kannattavuuden parantamisessa, sopimusten laatimisessa, rahoituskysymyksissä ja muutoksiin varautuessa. Ennakoiva yhteistyö tilikauden aikana keventää osaltaan tilintarkastusprosessia.


”Osana tilintarkastusprosessia saat suosituksia
taloushallinnon kehittämiseen, verotuksen optimointiin
ja kasvun mahdollistamiseen.”

Avoin ja luottamuksellinen tilintarkastajayhteistyö

Osakeyhtiön tilintarkastus perustuu hyvään, luottamukselliseen keskusteluyhteyteen. Johdon on toimitettava tilintarkastajalle pyydetyt aineistot ja tiedot; tilintarkastajan pitää puolestaan kertoa avoimesti havainnoistaan. Tilintarkastaja paitsi raportoi puutteet ja kehityskohteet, myös antaa suosituksia ja neuvoja talouden suunnitelmalliseen kehittämiseen.

Lakisääteisen varmennusvelvollisuuden lisäksi tilintarkastuksen laajuus ja painopisteet voidaan sopia toimeksiantokohtaisesti. Tilintarkastaja toimii osakkaiden edun mukaisesti, mutta noudattaen aina hyvää tilintarkastustapaa ja lainsäädäntöä.

Pk-yrityksen tilintarkastuksen asiantuntija

Elinkaari on erikoistunut listaamattomien pk-yritysten tilintarkastukseen. Tunnemme syvällisesti kotimaisten pienten ja keskisuurten yritysten taloushallinnon, toiminnan haasteet ja tavoitteet. Yli 20 vuoden tilitoimistokokemus on tuonut meille erittäin kattavan toimialatuntemuksen. Asiakkainamme on myös suomalaisia suuryhtiöitä.

Keskustelemme mielellään erilaisista muutostilanteista, verosuunnittelusta ja yritysjuridiikasta. Elinkaaren tilintarkastajat ja monipuoliset kasvupalvelut ovat tukenanne myös, mikäli suunnittelette yritysjärjestelyjä tai listautumista lähivuosina.

Osakeyhtiön tilintarkastusvelvollisuudesta, tilintarkastuksen sisällöstä ja yrityksellenne soveltuvan tilintarkastajan valinnasta voit lukea tarkemmin artikkeleissamme.

 

Pyydä tarjous osakeyhtiön tilintarkastuksesta