Enkelisijoittaja
Elina Salmivala

Enkelisijoittaja Elina Salmivala

Elina Salmivala (KTM, KLT, M.Sc., HT, HHJ PJ) on Elinkaaren yrittäjä ja toimitusjohtaja, jolla on vahvat näytöt kasvun rakentamisesta pk-yrittäjänä. Enkelisijoittajana Elina on vastuullisen kasvun kumppani, jonka pitkä yrittäjäkokemus ja laaja liiketoimintaosaaminen pääsevät oikeuksiinsa erityisesti muutosvaiheen kasvuyrityksissä. Elina on talouden ja liiketoiminnan kehittämisen sekä yritysjärjestelyjen erityisasiantuntija.

Taustalla oma kokemus kasvuyrittäjänä

Elina rakensi ensimmäisen yrityksensä Econian kasvua vahvasti yritysostoilla ja myi lopulta yrityksen päästyään omiin kasvutavoitteisiinsa. Myyntivaiheessa Elinan perustama Econia oli kasvanut yhden naisen yrityksestä 13 paikkakunnalla toimivaksi asiantuntijakonserniksi, joka työllisti 100 talous- ja henkilöstöhallinnon asiantuntijaa ja 400 vuokratyöntekijää. Yhtiön liikevaihtoennuste myyntivuodelle oli 25 miljoonaa euroa.

–Opin kaiken käytännössä: Econian kanssa etenimme lähinnä omalla osaamisella ja rahoituksella. Jälkikäteen on helppoa sanoa, että yrityksen kasvun olisi voinut toteuttaa myös paljon nopeammassa aikataulussa. Ulkopuolisten rahoittajien ja asiantuntijoiden avulla voi tehdä suurempia kasvuloikkia hallitusti, siksi haluan tukea kasvuyrityksiä enkelisijoittajana, Elina Salmivala summaa.

 

”Haluan antaa yritykselle
kasvuvoimaa ja osallistua innostavien
menestystarinoiden luomiseen.”

 

Kasvusijoittaminen sukupolvenvaihdoksessa

Enkelisijoitusten lisäksi Elina on kiinnostunut yritysten sukupolvenvaihdoksiin liittyvistä kasvusijoituksista. Sukupolvenvaihdoksen yhteydessä jo vakiintuneempi, kasvava pk-yritys voi kaivata uuteen kasvuelinkaareen lisärahoitusta ja strategista tukea.

Kasvusijoittaminen yrityskauppoja suunnitteleviin pk-yrityksiin

Kasvu yritysostoilla on toinen tie, jossa Elinan asiantuntemus pääsee oikeuksiinsa, sillä hänellä on henkilökohtaisen kokemuksen lisäksi 20 vuoden konsulttikokemus erilaisista yrityskaupoista.

Palvelualan liiketoimintaa tehostava teknologia ja innovaatiot

Elina on kiinnostunut myös startupeista ja kasvuyrityksistä, jotka hyödyntävät uutta teknologiaa palvelualoilla.

–Toimialaa merkittävämpiä minulle ovat liiketoiminnan kasvupotentiaali ja yrittäjien oma intohimo kasvun luomiseen. Minut voi hurmata niin alansa käytäntöjä murtava haastaja kuin nopeasti skaalautuva liiketoiminta tai edelläkävijäappi. Taloushallinnon teknologiakehitys on erityisen lähellä sydäntäni, sillä olen päässyt todistamaan toimialan sähköistymistä näköalapaikalta.

Mitä enkelisijoittaminen voi sisältää?

Elinan vahvuudet enkelisijoittajana liittyvät suunnitelmallisen kasvun luomiseen ja kannattavuuden parantamiseen, yritysjärjestelyiden suunnitteluun ja toteuttamiseen, markkina-aseman vahvistamiseen ja jatkorahoituksen suunnitteluun. Hallitusammattilaisena (HHJ PJ) Elina kehittää hallitustyöskentelyä ja tuo siihen asiantuntijanäkemystä. Elina toimii myös mielellään henkilökohtaisena mentorina ja sparraajana yrittäjille. Yhteistyön painopisteet sovitaan yhdessä yrittäjien kanssa.

Yhteistyössä Elinan kanssa näkyvät Elinkaaren arvot: yhteisymmärrys, kasvuvoima ja kehitysvastuu. Elina tukee yritystä sen kasvupolulla omalla monialaisella asiantuntemuksellaan ja sitoutuu yhteisten kasvutavoitteiden saavuttamiseen.

Kysy lisää Elina Salmivalalta